Zajímavosti a články o rakytníku označené Recepty



3 letní a zdravé recepty z rakytníku, které vás zaručeně občerství

Léto už je tu a zejména dámy si v tomto čase rády dávají pozor na svou štíhlou linii. Kouzlo rakytníku spočívá právě v jeho absolutně nekalorickém složení a když se vhodně chuťově zkombinuje, dokážete z něho vyčarovat zdravé a delikátní pochoutky. V tomto článku vám představíme tři osvěžující a jednoduché recepty.

Jak dlouho žije rakytníkový keřík?

Rakytník je sice vizuálně krásná a svěží rostlina, ale když se podíváte blíže, zjistíte, že má nepříjemně dlouhé trny. Navíc se velmi těžko sbírají její syté oranžové plody – při snaze je utrhnout se vám muže velmi lehce stát, že vám prasknou mezi prsty. Proto se plody sbírají i s větvemi, které s následně mrazí a plody se získávají střesením, právě z důvodu, aby se nepoškodila jejich struktura.

Rakytníková zmrzlina

0,5 l slazené rakytníkové šťávy rozředíme v 0,5 l vody. Směs ohřejeme, přidáme 10 g předem namočené želatiny, promícháme a ohřejeme ve vodní lázni.

Kysané zelí s rakytníkem

Nakrájíme mrkev a pastiňák na kolečka. Malá jablka taktéž nakrájíme. Nezralé plody rakytníku opereme, necháme okapat a vše dobře promícháme s nastrouhaným zelím, kmínem a solí.

Rakytník v kyselém nálevu

Tuto zdravou pochoutku si můžete vyrobit do zásoby, na podzim a v zimních měsících jakoby jste ji našli. Je to pravá přírodní, multivitamínová bomba pro vaši imunitu.

Dezertní víno

Věděli jste, že si z rakytníku můžete připravit i lahodné dezertní víno? Je to lehké víno se sladkým ovocným aroma, které se vyplatí podávat dobře vychlazené...

Informujte nás o zajímavém článku

Narazili jste v tisku, nebo na internetu na zajímavý článek? Informujte nás a pomozte při osvětě o příznivých učincích rakytníku a rakytníkového oleje.